24 Haziran 2015 Çarşamba

Sony Cyber-shot RX100

Kompakt fotoğraf makineleri daha zorlu fotoğrafçılar bir aynasız veya DSLR fotoğraf makinesi tercih ederken birçok kişi, kendi resim çekme gereksinimleri için bir akıllı telefon kullanmayı tercih, son zamanlarda mücadele edilmiştir. Ama aksi takdirde kompakt bir gövde içine büyük bir 1-inç tipi sensör ambalaj, Sony RX100 cebinizde bir nokta haklı görüntü kalitesine bir destek yeterli sunabilir. Ben öyle olmadığını öğrenmek için kompakt santralı ile biraz zaman geçirdim.

Bir kaç gün benimle RX100 etrafında yaptıktan sonra, ben bunu kullanarak zevk ve beklediğimden daha ürettiği görüntüler, daha olduğunu fark etti. Benim telefon kamera görev cebimde çıkıp ve ne ben normalde olabilir vesilelerle benimle DSLR almaya ihtiyacı hissetti yoktu. Ama bu kamera çekim deneyimi önemli tuhaflıklar ve sınırlamalar bir çift vardır, mükemmel bir kompakt olduğunu söylemek değil, ama RX100 üreten görüntü kalitesini itiraz yok, onlar oldukça basit bu büyüklükte bir kamera için çarpıcı var.

Eğer RX100 pick up andan itibaren, onun yeterince ağır metal yapı elinizde sağlam hisseder, bu iş anlamına gelir biliyorum, ama evde bırakın yerine etrafında lug isteyeceksiniz o kadar çok değil. Boyut-bilge, diğer pek çok kompakt fotoğraf makineleri biraz daha büyük, ama bunu kullanarak size ertelemeye tekrar yeterli değil ve hala herhangi bir DSLR çok daha küçük ve en aynasız fotoğraf makineleri. Kapalı iken, kamera bir 1-inç tipi CMOS sensör ve (28-100mm bir 35mm etkili odak uzaklığı ile) bir katlama F1.8-4.9 Carl Zeiss objektifi evler dikkate alındığında şaşırtıcı ince yapılı. Açıldığında Sonra, objektif bunu hiç içine yerleştirilen nasıl meraklandırıyor bir uzunluğa kadar uzanır. Ben RX100 ile var bir sorunu elektronik vizör olmaması, ya da (RX100 ayrıca yoksun olan) bir sıcak pabuç vasıtasıyla birini eklemek için bir seçenektir. Evet, arkada LCD ekran, keskin ve ışık koşullarında çeşitli kullanırken herhangi bir sorun yoktu yeterince parlak, ama vizör veya EVF kullanarak çekim deneyimi tercih. Kamera bu eksik gibi sadece hissediyorum - bu muhtemelen (? Neden herkes kompakt bir harici flaşı veya EVF isteyeyim) kompakt kamera ile sahip garip bir şikayet gibi görünüyor ama aslında ben onları istediği RX100 bir kredi var Aksi takdirde bu kadar yetenekli olduğu için vardır.

RX100 ile çekim genel deneyim kameraları noktasının herhangi bir numarayı kullanarak ve ateş benzer, sen fotoğraf oluşturmak için LCD kullanıyorsanız ve kontrollerin çoğu menüler içinde ayarlanan ile çok fiziksel düğmeler, orada değil . Manuel aramalar için benim kişisel tercihi rağmen, üzerinde bu gibi Fuji X100 , Sony RX100 sezgisel menü sistemi ile fiziksel kontrollerin onun eksikliği telafi yapar ve hiçbir ayarları (Ben NEX serisi daha iyi olduğunu söyleyebilirim) şimdiye kadar çok düğme uzakta basar. Bir avantajı RX100, diğer birçok benzer kompakt kameralar üzerinde sahip arka tarafındaki Fn tuşuna ardından kullanılan bir kontrol tekerleği ile, ISO, enstantane hızı, diyafram ve çekim moduna da dahil olmak üzere kamera ayarları bir dizi kolay erişim sağlamak için ayarlanabilir olması Ayarı değiştirmek için, Lens barrel etrafında bir kontrol halkası da bu tür odak ve deklanşör hızı gibi-ayarlarını kontrol etmek için ayarlanabilir olarak kullanıcıların alarak görüntülere bir daha indirin DSLR-esque hissediyorum deneyimi sağlar. Benim için, ben diyafram kontrolü lens halkası bırakarak sevdim ama RX100 seçilebilir renk ve hassasiyetle zirve odak olduğu gibi aynı zamanda manuel odaklama için özellikle iyi çalışır. Sony ile ilgili sahne modu sağlayan kullanıcıların iyi bir iş çoğu için doğru ayarları var - daha ziyade küçük bir carry-her yerde kamera istiyorum normal DSLR kullanıcıları daha - fotoğrafçılar daha az güçlü bir nokta-ve-ateş gelen RX100 kadar taşımak için durumlar ise de değişti ediliyor ne açıklayan.

Kompakt fotoğraf makineleri ile en büyük sorunlardan biri otofokus genellikle şey bu odak olmadan gitti bir fotoğraf çekmek için çalışıyoruz noktasına çok yavaş olabilir olduğunu. RX100 ile öylesine değil, onun 25-noktalı otomatik odaklama kontrast algılama minimal avcılık, hatta düşük ışık koşullarında, hızlı odağı çivi çok iyi bir iş yapar. Hatta AF-C (sürekli izleme) RX100 takdire değer bir performans sergiliyor ve hiperaktif yürümeye başlayan ayak uydurarak, değilse bir hız arabası yeteneğine sahiptir ve çekim bir patlama nispeten yüksek bir isabet oranına sahip olarak. Aktif çocukları çekerken Yüz tanıma da özellikle kullanışlı olabilir. Makro fotoğrafçılar için minimum odak mesafesi lensin geniş sonunda 5 cm (2 inç) ve şeylerin telefoto tarafında 55 cm (22 inç) 'dir.

RX100 genel hissediyorum ve kullanım olumlu bir deneyim olmakla birlikte Eğer gerçekten var bilgisayarınıza çekimlerinizi aldığınızda, bu kadar "Wow!" anı ve tam bu küçük kamera neler yapabileceğini takdir ediyorum. Ben Sony 1-inç tipi sensör üzerinde 20.2 megapiksel tıkmak için tercih ettiğini başlangıçta endişe - Nikon 1 V2 aynı büyüklükte bir sensör üzerinde 14 megapiksel vardır ve bu konuda doğru hisseder. Ama RX100 sürekli size ... sizinle daha büyük bir kamera almak gerekir ve tekrar kamera telefon fotoğrafları ile memnun asla olmadığını sorgulamaya olacak kadar iyi olabilir olağanüstü kalitede görüntüler üretiyor, endişeli değil . Hatta düşük ışıklı ortamlarda, RX100 yüksek ISO yetenekleri hoş görünümlü görüntüler elde edebilirsiniz anlamına gelir. Hatta ISO 3200 görüntü sürece piksel gözetleme ya da aşırı büyük boyutta onları yazdırarak değiliz kadar iyi bakmak ederken, ISO 1600 için eleştiri konusunda hiçbir tereddütleri vardı. Aşağıdaki resim, ISO 6400 vuruldu ve büyük olasılıkla daha önceki kompakt kamera sınırlarının ötesine olurdu ışık koşullarında kullanılabilir çekim alabilirsiniz göstermek için gider oldu. Dahili titreşim azaltma aynı zamanda düşük ışık veya düşük obtüratör hızında çekilen görüntülerde kamera sarsıntısını ortadan kaldırarak iyi bir iş yok.

Sony RX100 bir Carl Zeiss objektifi koymak yerine, çoğu Cyber-shot kompakt kullanılan kendi G lensler biri seçti dikkat çekicidir var. F1.8-4.9 Carl Zeiss Vario-Sonnar® T objektif mühendislik etkileyici bir feat - sadece objektif 1-inç tipi sensör üzerinde 28-100mm bir 35mm eşdeğeri kapsar, ama kameranın ne zaman geri katlanır Kullanılmadığı. Lens de tam çerçeve üzerinde güzel keskin ve köşelerde çok az distorsiyon uğrar. Lensin Benim tek eleştiri geniş noktada F1.8 ise size karanlık ortamlarda performansı kaybeder ve konuyu izole etmek ve blur daha az edebiliyoruz yani yakınlaştırmak olarak, yakında yavaşlatır olacaktır.

RX100 60i veya 60p ya Full HD video kayıt çekebiliyor ve kompakt kameralar büyük çoğunluğu aksine, size hedefliyoruz videonun tür üretmek için diyafram ve enstantane hızı gibi şeyler ayarlayabilirsiniz, yani tam manuel kontrol olsun için. Orada Kayıt sırasında optik zoom, otomatik fokus ve pozlama ayarı kullanma yeteneği de var ve hoş bir dokunuş ayarlamaları lens barrel etrafında kontrol halkası kullanılarak yapılabilir olmasıdır. Bu fiziksel düğmeler tıklanarak yapılabilir gürültü riskini azaltır. Ne yazık ki orada hiçbir mikrofon girişi, ancak kameranın üst kısmındaki stereo mikrofon iyi bir iş yapar ve kameradan çok fazla gürültü pick up değil. Manuel ses seviyelerini kontrol yeteneği bile var. Hoş bir dokunuş video için herhangi bir kesinti ... gıpta ile bile DSLR kullanıcıları biraz yeşil dönüşebilir şey neden olmadan, video kayıt aynı zamanda yüksek çözünürlüklü fotoğraf yakalama yeteneğidir.

Normal otomatik, sahne ve manuel çekim modlarına ek olarak, RX100 da ben diğerlerinden daha yararlı buldum bazıları diğer fotoğrafik bir dizi özellik vardır .... Bir Panoramik modu kolayca yatay veya dikey olarak kamera süpürme yoluyla görüntüleri bir dizi almasına izin veriyor. Bu fotoğraflar daha sonra otomatik olarak ekstra geniş panoramik manzaraları veya cityscapes oluşturmak için birleştirilir. Bu Kullanmış olduğunuz diğer bazı panoramik modlar daha iyi çalışır iken, sonuçlar biraz vurmak ya da özledim olabilir. RX100 Otomatik HDR modu sahnenin daha iyi bir dinamik aralık yakalamak için farklı pozlama ayarlarında üç çekim alır ve sonra gölgeler ve vurgularda daha detaylı bir görüntü oluşturmak için bunları birleştirir. Bu hak şartlarda çok iyi çalışabilir ve ben sonuçlardan hoş memnun etti. Üreticilerin özellikle RX100 gibi yetenekli olanlar, kendi kameralar bu gibi şeyleri içerir Şimdi neden İllüstrasyon ve Suluboya özellikleri olsun, bilmiyorum. Ama burada çok eğimli iseniz fotoğraflarınızı berbat edebilirsiniz nasıl bir örnek.

RX100 büyük olasılıkla şimdiye kadar yapılmış en iyi cepte kompakt dijital fotoğraf makinesi. "Nokta-ve-sürgünler ve pro-kalitesi arasındaki köprü" ve onlar yalan değildi: Time Dergisi geçtiğimiz günlerde belirten, 2012 onun en iyi 50 buluşlarından biri olarak adını verdi. onlar gibi birçok göz, bir orta sınıf DSLR gelmiş olabilir - - büyüklüğü için üstün olabilir üretilen görüntülerin kalitesi. Ancak herhangi bir kamera ile olduğu gibi yalnızca koymak isteyen ne onu dışarı alacak Hatta bu büyük sensör Düzgün görüntüleri düzenleyebilir ve ne yaptığınızı düşünmek için zaman ayırın yoksa ve etkileyici objektif hiçbir şey demek. Bu kompakt elektrik santralı ağırlık ve bunların DSLR fotoğraf makinesi ve günlük kullanım için lenslerin toplu döken isteyen bir profesyonel ya da deneyimli fotoğrafçılar için büyük bir taşıma her yerde kamera yapacak, onlar daha sık değil yaratıcı özgürlük ve irade bir görüntü kalitesi elde ihtiyaç duydukları daha fazla olması. Ancak, bu fotoğrafa ciddi almak isteyen bir nokta-ve-çek kullanıcısı için ideal bir yükseltme olduğundan emin değilim. Tüm manuel seçenekler varken, o Auto RX100 terk etmek çok cazip ve objektif bir kompakt fotoğraf makinesi için harika olsa, orada tabii ki bunu yükseltme yolu yoktur ve uzun sonunda hız size o isteyen bırakabilir Bir DSLR veya aynasız kamera bir tercih 'd. ABD 650 $ birçok giriş seviyesi DSLR ile aynı maliyeti de RX100, ucuz gelmiyor o küçük gerçeği de var. Muhtemelen bir ceket pocket-- sığabilecek ve bu gerçekten en iyi neden bir alış gerektiğini - O dedi, RX100 büyük bir kamera. Eğer bir pocketable kamera mümkün olan en iyi görüntü kalitesini elde etmek istiyorsanız, şu anda Sony RX100 yakın geliyor bir şey yok.