24 Haziran 2015 Çarşamba

Aynasız fotoğraf makinesi Karşılaştırma Kılavuzu 2012

Onlar yaş gelmiş gibi aynasız kamera sistemleri nihayet hissediyorum. Evet onlar birkaç yıl için yaklaşık eleştiri oldum, ama son 12 ay içinde biz hangi görüntü kalitesi ve performans açısından gerçekten rakip DSLR can modelleri gördüm. Bu seçim kamera satın almak halk için büyük olsa da yatırım için hangi sistem ... hangi biz 2012 üst aynasız kamera bültenleri bir rehber derlemeye karar neden karar verirken, aynı zamanda daha da zor hale getirir.

Neredeyse bizim karşılaştırma içine yapılan, ama sadece yukarıdaki kişiler tarafından dışarı kenarlı edildi Kameralar, Fuji X-E1, Panasonic LUMIX DMC-GH3, Olympus PEN E-PL5 ve Samsung NX1000 bulunur.

Sadece bakmak - aynasız fotoğraf makineleri tüm şekil ve boyutlarda gelir Pentax K-01 - ve oldukça bir dizi bile 2012 yılından itibaren altı en iyi bizim pick içinde var. Panasonic GF5 ve Canon EOS M dışarı mücadele ederken Fuji X-Pro1 ve Olympus OMD EM-5, çoğunlukla nedeniyle vizör ve kaslı yapı (yani daha sonra), en aynasız seçenekler çok daha büyük ve ağır küçük boyutları ile ceket cebinde o nokta için.

Daha fazla piksel kamera daha detaylı görüntüler üretmek anlamına, ancak küçük bir sensör üzerinde sıkışmış eğer, ortaya çıkan görüntüler gürültülü olabilir. Yani sensör boyutu ve megapiksel sayısı arasındaki doğru dengeyi elde önemlidir. Panasonic LUMIX GF5 12 MP ile demet küçük piksel sayısı vardır, ama onun piksel onun 14.2 MP ve daha küçük, 1 ile Nikon 1 V2 olanlar hala daha büyük olduğu anlamına gelir bir 4/3 "sensör kullanır ... inçlik tip sensör. Canon EOS M 18.0 megapiksel yüksek sahipken APS-C boyutlu sensör ile burada aynasız kameralar çoğu, 16 MP işareti etrafında bir piksel sayısını paylaşıyoruz.

Nikon 1 V2 73 faz algılama alanlarında en Otofokus puanı bulunuyor ve 135 sözleşmeli alanlarını tespit - bu, o iddia ediyor, bazı profesyonel DSLR rakipleri ultra hızlı odaklama elde yardımcı olur. Sony NEX-6 da ilgili bir 99 ve 25 AF noktaları ile, çoğu aydınlatma koşullarında hızlı odak sağlamak için faz algılama ve kontrast algılama birleştirir. Ölçeğin diğer ucunda Panasonic LUMIX GF5 sadece 23 AF alanları vardır.

Aynasız fotoğraf makineleri (DSLR) gibi fotoğraf çekmek arasında yukarı ve aşağı fiske için bir ayna gerekmez Çünkü genellikle hızlı patlama oranları yeteneğine konum. Bu kesinlikle otofokus ile saniyede 15 kare, veya sabit ilk kare için odak pozisyonu ile kabartıyor 60 fps çekim yapabilirsiniz Nikon 1 V2, durum bu. Sony NEX-6 ve Olympus OMD EM-5 uzakta sırasıyla 10 fps ve 9 fps ile geride değiliz, ama bu 18MP ile daha fazla veri işleme olduğunu olabilir ama Canon EOS M, sadece 4 fps ile biraz halsiz görünüyor ... ya da sadece Canon DSLR satışlarını canabalise istemiyor çünkü.