24 Haziran 2015 Çarşamba

ATC Chameleon actioncam aynı anda iki çekim alır

Eğer böyle sörf, bisiklet ya da kayak gibi faaliyetlerin birinci şahıs video çekim yaparken birden fazla bakış açısıyla görüntüleri eklerseniz, o zaman baharat kadar bitmiş ürün yardımcı olur. Genellikle yapılabilir tek yolu birden fazla kamera kullanmak, ya da durdurmak ve bir kamera konumlandırmak etmektir. Oregon Scientific, ancak, yeni ATC Bukalemun actioncam ile farklı bir yaklaşım alıyor. O bir bölünmüş ekran ile birleşir, hangi seferde iki bakış açısını kaydeder.

Bukalemun makinesi gövdesinin karşıt uçlarında yer alan, iki 170 derece lensler vardır. Her biri diğerine dikey olarak devrilir, elle 180 derecelik yatay kaydırma biri tarafından döndürülebilir. Tek bir işlemci, kullanıcı tarafından seçilen, dikey veya yatay bölünmüş oluyor bölünmüş ekran görünümünde iki 720p çözünürlüklü noktalarını birleştirir.

Fikir kullanıcı yaklaşan nehir ateş ileriye dönük tek bir objektif ile, bu tür kendi kayık güverte olarak Chameleon bir yere monte olabilir ve diğer geriye dönük ve kürek onları bir atış almak için, yukarı eğimli. Aynı zamanda önde iz bir noktası görünümü vurulmaktan, bir Mountainbiker'ın kask gitmek ve takip ediyor sürücülerinden biri arkaya bakan atış olabilir - size fikir olsun. Bir tripod üzerinde sabit kamera seti gibi, ayrıca bisiklet, snowboard veya etajer çekim almak için kullanılan olabilir hem ona doğru geliyordu ve uzak hız.

Kare hızı, standart 30 fps ile sınırlıdır ve onun lityum-polimer pil bir şarjla iki saat çalıştırabilirsiniz. O 32GB'a kadar MicroSD hafıza kartlarını alır ve (bir su geçirmez gövde mevcut olmasına rağmen) su sıçramasına olduğunu. Ne yazık ki hiçbir LCD ekran gibi görünüyor - ve şirket Wi-Fi bağlantısı hiçbir söz yapar - bu önizleme veya çekim gözden yolu yoktur görünüyor bu yüzden. Kullanıcılar sadece görüntüleri tam ekran biriyle gidiyor, yerine her zaman iki yarım ekran resimleri ile sıkışmış olan seçeneği olsaydı da güzel olurdu. Bu US $ 200, artık kullanılabilir değil. Onun bölünmüş ekran görüntüleri örnekleri aşağıda videoda görülebilir.

Benzer bir ürünün tasarımcıları Spectacam , şu anda Kickstarter üzerinde üretim fon vardır. Chameleon gibi, o da sonunda bağımsız ayarlanabilir açı lensler ile tek bir birim olacaktır. Bu olur Kullanıcıların akıllı telefon bir uygulama üzerinden çekim ve kontrol kamera ayarlarını sıraya izin, ancak, Wi-Fi dahil.