29 Haziran 2015 Pazartesi

Sony Tanıttı Dünyanın İlk HDV 1080i Tüketici Kamera

Sony, dünya kamera pazar lideri, tamamen profesyonel ve tüketici piyasası arasındaki çizgileri bulanıklık yeni bir yüksek çözünürlüklü kameranın ayrıntılarını yayımladı. HDR-FX1 Handycam video kamera kayıtları ve çözünürlük 1080 geçmeli hatları ile geri yüksek çözünürlüklü video oynatan - yüksek çözünürlük (1440 x 1080 piksel satır) Mevcut herhangi bir tüketici kameranın.

"HDTV setleri ABD satışları yüksek çözünürlüklü programlama kullanılabilirliği ile birlikte patlayan ile HD kişisel içeriğe sahip beklentisi hızla büyüyor," Linda Vuolo, Sony Electronics kamera ürünleri müdürü söyledi. "HDV-FX1 tanıtımı zamanlı ve bu isteği karşılamak için hedeflenmiştir." kameranın en iyi-in-class video çözünürlüğü Sony'nin yeni üç çip tarafından geliştirilmiş, tek megapiksel CCD Süper HAD. Yeni 1080i HD CCD'ler anında odaklama için ışık odaklama hızını artırır CCD sensör üstüne bir çip üzerinde mikro lens dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmeler var. Geniş ekran kayıt için 9 en boy modu: yeni geliştirilen 16 de vardır. Her merceğini kendi megapiksel görüntüleyici vererek, kamera uzman kameramanların ve HD severler takdir yoğun ayrıntı ve renk yakalar. Kameranın üç 1 / 3'ü inç her biri 16: 9 CCD'ler netlik ve kontrast maksimize ederken çözgü en aza indirerek, Carl Zeiss Vario-Sonnar® optik kullanmaktadır.

Birlikte, geleneksel televizyon kameraları kullanılan dönüştürücüler göre dört kat daha fazla dijital bilgi işler daha zengin, daha keskin ve gerçeğe yakın görüntüler üretiyor 14-bit A / D dönüştürücü ile bu görüntüleme gücünün tüm. Sony optimum HD kalitesini koruyarak verimli masif dijital verileri sıkıştırır yeni video kamera, gelişmiş bir HD kodek motorunu geliştirdi. Enerji tüketimini azaltmak için tasarlanan, bu güçlü dijital sinyal işlemcisi kameranın aerodinamik gövde içinde mükemmel bir uyum sergiliyor. HDR-FX1 kamera, dijital yayınlar için ve DVD diskleri için kullanılan aynı MPEG2 sıkıştırma düzeni kullanmaktadır, bu yüzden kolay bulmak DV kasetleri kaydedebilirsiniz. Deneyimli bir kullanıcı taleplerini karşılamak için, kamera 32.5mm den 390mm bir çekim aralığı, 12x optik zoom ve profesyonel gibi kontrol sağlayan bir daimi zum halkası dahil zoom kontrol mekanizmaları, çok sayıda vardır.

Kullanıcılar ayrıca zoom halkası arasında geçiş yapmak için seçeneğiniz vardır, iki yakınlaştırma kolları yanı sıra daha fazla çekim esnekliği sap üzerinde bir değişken zoom kontrolü. Hatta netlik ile en küçük ayrıntıyı yakalamak için, yeni HDR-FX1 modeli teklifler genişletilmiş odak ve zirve fonksiyonları ile odaklama kontrolü arttı. Genişletilmiş odak modunda, fotoğraf makinesinin LCD görüntü çözünürlük kaybı olmadan dört kez orijinal boyutuna kadar büyütülür. pik işlevi sahnede net kontrast ve netlik yaratma nesnelerin ana hatlarını vurguluyor. Parlak ışık koşulları altında doğru görüntülemek için - herhangi bir tüketici kamera LCD yüksek çözünürlük - 3.5 "SwivelScreen hibrid LCD 250.000 piksel sunuyor. LCD elverişli ünitenin önünde doğru yer ve aynı piksel çözünürlüğe sahip renkli vizör aynı göz ayarı yanar. Kamera aynı zamanda üstün ses kalitesi için geniş yelpazede stereo mikrofon bulunuyor. Kameramanların istedikleri ses değil onlar değil gürültü yakalayabilir, böylece nedeniyle eşsiz gövde tasarımı ve iyi yerleştirilmiş mikrofon, rüzgar gürültüsü en aza indirilir. Ayrıca, tipik bir menü üzerinden yapılan ses ayarlamaları artık harici bir ses seviyesi anahtarı üzerinden ayarlanabilir. HDR-FX1 Handycam video kamera ile tomurcuklanan hobisi yanı sıra tecrübeli kameramanların profesyonel çekim film gibi onların Video bakmak yapabilirsiniz. Cinematone Gamma ve Cineframe fonksiyonları sıcaklık, yumuşaklık ile video oluşturmak için yüksek kalitede görüntü işleme etkinleştirmek ve büyük ekran film benzer zenginliği.

Pürüzsüz, dikişsiz, atış geçişler Shot Transition (TM) işlevini kullanarak elde edilir. Odak, zoom, iris, kazanç, çekim ve beyaz dengesini kontrol etmek için ayarlarla, odak giderek alan derinliği de zahmetsiz geçiş sağlayan bir derin konuya ekranın önünde, ya da tersi itilebilir. Yaratıcılık ve kontrolü için, HDR-FX1 kamera kullanıcıların resim Profili fonksiyonu sayesinde kendi varsayılan ayarlarını tanımlamanızı sağlar. Bu fonksiyon özelleştirilebilir ve sahneye bağlı avantajlarından alınabilir altı farklı profiller sunar. Sahneler, filme insanlar için başka başka siyah ve beyaz kayıt için filme günbatımı için bir ayar içerebilir. Ve nihai kontrolü, iris, kazanç, beyaz dengesi, enstantane hızı ve odak için de manuel olarak ayarlanabilir. HDR-FX1 kamera yaklaşık US $ 3,700 için Kasım ayında satışa sunulacak. Yeni HDR-FX1 kameranın yüksek çözünürlüklü kayıt yetenekleri tamamlamak için, Sony ayrıca 1080i yüksek çözünürlüklü kayıt ve oynatma zorlu gereksinimlerini karşılamak üzere optimize yeni HD DVC video kasedini, sunuyor. Sony HD DVC medya yeni bir ikinci nesil Gelişmiş Metal buharlaşan (AME II) teknolojisi, yanı sıra geliştirilmiş kalite kontrol süreçlerini kullanmaktadır. Sonuç kayıt sırasında önemli ölçüde daha yüksek güvenilirlik ve ses / video istikrar yanı sıra daha düşük hata oranları için daha düşük bir taşıyıcı-gürültü oranı, daha fazla üretim ve daha az gürültü anlamına geliştirilmiş bir okulu bırakma oranı vardır. Sony HD DVC bant kaydı testleri için üç dakika izin verir 63 dakikalık profesyonel bant uzunluğu, sunulacak. teyp kaseti başına yaklaşık US $ 18 ABD'de Ekim ayında satışa sunulacak.